In Memoriam Ton Stolzenbach

Deze week ontvingen wij het trieste bericht dat Ton Stolzenbach is overleden. Ton vervulde als vierde de rol van Driek Pakaon, Veldwachter van Oeteldonk, een rol die traditiegetrouw van vader op zoon wordt doorgegeven.
Ton schitterde al als “Driekske” in het Jeugdprotocol, en vervulde daarna zijn rol als Driek met verve. Met name zijn toespraken bij het jaarlijks bezoek aan de “Prinsemarij”, het politiebureau, waren legendarisch. Zijn scherpe kritieken met een knipoog waren jaarlijks een onderwerp van gesprek.
Binnen het Ministerie van Protocol was Ton bekend als groot liefhebber van het Protocol, en nam hij het graag op zich om nieuwe leden te begeleiden in het spel. Voor zijn verdiensten als Veldwachter van Oeteldonk is Ton onderscheiden met de Gouden O.C.-speld, de hoogste bestuurlijke onderscheiding die de Oeteldonksche Club van 1882 kent.
We zullen tijdens Carnaval 2024 op een passend moment stilstaan bij het overlijden van Ton, om afscheid van hem te nemen, hem te eren, en zijn leven te vieren. 
Lieve Ton, dè ge bedankt bent, dè witte!