In Memoriam Ton van Stiphout

Ton van Stiphout (81) heeft dinsdag 4 juli het leven losgelaten. Hij was een Oeteldonker in hart en nieren en uitzonderlijk lang betrokken bij de Oeteldonksche Club als Minister van Intocht, Minister van het XIe ministerie, en Minister van Evenementen.

Ton stond vooral bekend als een creatief man. Hij stond aan de wieg van talloze initiatieven, evenementen en feesten in Oeteldonk, zoals de Blauwe Aovond, het Vruugkwèkkersconcert, de CD ‘Carnaval in Oeteldonk’ en de Jankbokaal. Ook na zijn ministerschap was Ton nauw betrokken bij Oeteldonk. Tot op het laatste moment heeft hij zijn visie meegegeven en bleef hij het belang van de Oeteldonkse kolder onderstrepen.

Voor zijn buitengewone creativiteit en verdiensten voor Oeteldonk, is Ton benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau (2016),en is hij onderscheiden met de Gouden O.C.-speld (2017), de hoogste bestuurlijke onderscheiding die Oeteldonk kent. Tevens is hij benoemd tot Minister van Staat van de Oeteldonksche Club.

Ton was man van de humor, de liefde en de gein en vond dat Oeteldonk vooral van het volk was. Hij heeft Oeteldonk onnoemelijk veel gebracht. We staan op zijn schouders en gaan hem ontzettend missen. Lieve Ton, dè ge bedankt bent, dè witte!