Oeteldonksche Club van 1882

header omhelzing

Carnavalsmaandag is volgens vele Oeteldonkers hét hoogtepunt van carnaval. Dan wordt namelijk de Grote Optocht gehouden die door duizenden Oeteldonkers en velen van buiten Oeteldonk wordt bekeken. Zowel langs de route als thuis via live televisie trekt de optocht veel bekijks. Al sinds het prille begin (maandag 6 februari 1882) trekt er een optocht door de straten van ons dorp. Dit pronkstuk dat door de Oeteldonkse straten trekt is het werk van vele, vele Oeteldonkse vrijwilligers, die hun creativiteit tot uiting hebben laten komen in de meest prachtige en leuke loopgroepen, individuele creaties en praalwagens.

Reglement en aanmelden

Bekijk het reglement. Het aanmeldformulier komt binnenkort op de site. 

Route

De volledige route is: Van Grobbendoncklaan (opstellen), Graafseweg, Hinthamereinde, Hinthamerstraat, Torenstraat, Parade, Triniteitsstraat, Oude Dieze, Verwerstraat, Achter het Stadhuis, Achter het Verguld Harnas, Vughterstraat, Schapenmarkt, Markt, Marktstraat (ontbinding). 

Geschiedenis

Lees meer over de geschiedenis van De Grote Optocht. Klik op onderstaande afbeelding voor een samenvatting van de veel uitgebreidere geschiedenis zoals beschreven door Rob van de Laar in zijn boek ‘Unnen hillen tèd niks, veul volk, de pliesie en dan... De Oeteldonkse Grote Optochten, 1882-2004’.

Pamflet optocht sm