Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Intocht Z.K.H. Prins Amadeiro

Welkom in Oeteldonk

Het gonst door de Oeteldonkse straatjes: vandaag arriveert Z.K.H. Prins Amadeiro in Zijn Pronkjuweel. Daar hebben we een jaar naar uit gekeken! Om stipt 11.11 uur arriveert d’n Hoogheid met Zijn Adjudant en Gevollug op Oeteldonk Centroal. Daarna vertrekt de bonte stoet richting stadhuis. Deze Intocht is een ware belevenis. 

Zondagochtend. Hartje Oeteldonk.

Alles begint op Oeteldonk Centroal. Het Stationsplein stroomt vroeg in de ochtend langzaam vol. Oeteldonk verzamelt zich voor het ontvangst van Z.K.H. Prins Amadeiro, kortom: d’n Hôôgheid. De Hoftrein stopt om 11:11 uur op Perron één, exact voor de Stapsteen. Een emotioneel moment volgt. Prins Amadeiro zet zijn eerste stap op Oeteldonks grondgebied. De Burgervaojer van Oeteldonk -  Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd en z’n Geminteroad - ontvangen hem met alle egards en ’n klein traantje. Eindelijk ... het is feest. Prins Amadeiro is in Oeteldonk!

De Intocht. Oeteldonks welkom.

Na de vaste dosis protocollaire plichtplegingen, vertrekt deze bonte stoet naar ’t stadhuis. De Intocht is begonnen, een belevenis op zich. Met vrije deelname, geen praalwagens en geen gemotoriseerd verkeer. Maar wel: alle ruimte voor ludieke, rare, grappige en creatieve uitingen. En Amadeiro wordt langs de kant toegejuicht door honderdduizenden Oeteldonkers. Op het stadhuis volgt de officiële ambtsketenoverdracht. Daarna onthult Prins Amadeiro midden op de Markt boer Knillis op zijn sokkel. Oftewel: het Feest der Feesten begint.

Het gaat beginnen!