Podcast Oeteldonk

Oeteldonks luisterplezier

Een podcast over de ins en outs van Oeteldonk. Dat is het idee achter de interviews van Rutger en Jeannete. Zij spreken bekende en minder bekende mensen over het thema en hun Oeteldonk. Per aflevering minimaal 11 minuten puur en sfeervol Oeteldonk voor alle Oeteldonkers. Wat ons betreft: veel Oeteldonks luisterplezier ...

 • #34 Met Hendrien op de boerderij | Podcast Oeteldonk

  Hendrien praat ons bij over het reilen en zeilen met Peer & Kees en op de boerderij. Vol liefde vertelt ze over de kiepen, Peer en het huishouden. Kees komt er iets minder bekaaid vanaf. De Oeteldonkers kunnen in deze podcast een goede dosis met tips opdoen om iets comfortabeler door de Carnavalsdagen heen te komen. En natuurlijk horen we, uit eerste hand, hoe Hendrien Carnavalszondag ervaart.

  Luister naar de Podcast #34 Met Hendrien op de boerderij | Podcast Oeteldonk

  Luister ook via:

 • #3 Vraog ut veur un Vriend | Veurfeesten

  Veurdat ut Carnaval is, is er al genoeg te beleven in Oeteldonk. Waar motte naor toe, wà is er leuk en waarom. Ge heurt ut allemaol in deze aflevering van “Ik vraog ut veur een vriend”.

  Luister naar de Podcast #3 Vraog ut veur un Vriend | Veurfeesten

  Luister ook via:

 • #33 Kees Minkels over kleine Oeteldonkse tradities | Podcast Oeteldonk

  Een burgemeester kan niet zonder zijn wethouders. En de Burgervaojer kan niet zonder zijn Assessor, Kees Minkels. Zo is hij altijd te vinden aan de zijde van de  Burgervaojer. Sterker: hij treedt nooit alleen op, enkel in noodgevallen om de Peer waar te nemen. Maar... waar de Peer graag het woord neemt, is Kees een veel stiller type.

  Luister naar de Podcast #33 Kees Minkels over kleine Oeteldonkse tradities | Podcast Oeteldonk

  Luister ook via:

 • #32 Peer vaan den Muggenheuvel over grote Oeteldonkse tradities

  De hoogedelachtbare Peer vaan de Muggenheuvel is de Burgervaojer van het durp Oeteldonk. Peer is de ‘eerste boer’ en dus de belangrijkste Oeteldonker. Tijdens de drie dagen van carnaval fungeert hij als gastheer van de de Prins, Zijn Adjudant en het Gevolg. De functie van Peer is net zo oud als Oeteldonk zelf en dateert dus uit 1882.

  Luister naar de Podcast #32 Peer vaan den Muggenheuvel over grote Oeteldonkse tradities

  Luister ook via:

 • #31 Elluf elluf in Oeteldonk

  Om exact 11:11 uur wordt op de Parade officieel het carnavalsseizoen geopend. De Parade stroomt vol met échte Oeteldonkers. De klokken van de Sint-Jan luiden, Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd, onder begeleiding van Kees en de geminteraod, opent officieel het carnavalsseizoen, het volkslied wordt door de Kikvorschen gespeeld en door alle aanwezigen meegezongen. Ook Peerke van de Molshoop is erbij en opent voor de jeugd het carnavalsseizoen.

  Luister naar de Podcast #31 Elluf elluf in Oeteldonk

  Luister ook via:

 • #2 Vraog ut veur un Vriend | Druk

  Wà doede als oew mens naar een drukke plek wil in Oeteldonk? Waar is het lekker gezellig en waor kende effe op adem komme. Beluister het allemaal in deze tweede aflevering van Ik vraog ut veur un vriend.

  Luister naar de Podcast #2 Vraog ut veur un Vriend | Druk

  Luister ook via:

 • #1 Vraog ut veur un Vriend | Kiel

  In de urste aflevering van de nieuwe podcast van de Oeteldonksche Club van 1882 hebben we ut over de start van het Carnavalsseizoen. Ge pakt oew kieltje uit de kast, maor dan hedde misschien al het urste Oeleldonkse probleem te pakken. Zo bespreken we iedere aflevering één of meer problemen waor ge als Oeteldonker mee te maken kan hebben.

  Luister naar de Podcast #1 Vraog ut veur un Vriend | Kiel

  Luister ook via:

 • #30 Oeteldonkse nachtegaal Loïs van de Ven

  Loïs van de Ven, één van de nachtegalen die Oeteldonk rijk is. Hoe is ze betrokken geraakt bij de Oeteldonkse zang-evenementen, wat zijn haar mooiste herinneringen én haar (Oeteldonkse) toekomstplannen? In deze podcast gaan we samen met Loïs terug naar waar het begon.

  Luister naar de Podcast #30 Oeteldonkse nachtegaal Loïs van de Ven

  Luister ook via:

 • #29 Oeteldonkse kroegen

  In deze podcast komen twee rasechte Oeteldonkers langs: Otto van Stadsherberg ’t Pumpke aan de Parade en Jolanda van Café de Sjeng op Deuteren. Hoe ziet in deze kroegen de carnaval eruit en hoe beleven zij zelf de Oeteldonkse dagen. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tijdens carnaval tussen de kroeg in het centrum en de kroeg in de buitenwijk? Otto en Jolanda nemen je hierin mee.

  Luister naar de Podcast #29 Oeteldonkse kroegen

  Luister ook via:

 • #28 Boerenparlement

  In deze podcast gaan Jeanette en Rutger in gesprek met twee leden van het Boerenparlement. Sabina is al jaren lid van het Boerenparlement en Emma is in 2022 gekozen als lid. Samen vertegenwoordigen zij de leden van de Oeteldonksche Club van 1882. Wat zijn hun taken, waarom hebben zij zichzelf verkiesbaar gesteld en wat is het belang van het Boerenparlement. Jeanette en Rutger gaan op onderzoek uit.

  Luister naar de Podcast #28 Boerenparlement

  Luister ook via:

 • #27 Toiletjuffrouw met carnaval

  In deze nieuwe podcast gaat Rutger in gesprek met Jenneke.
  Zij is tijdens de carnavalsdagen toiletjuffrouw bij De Basiliek.
  Waar zouden we zijn zonder toiletjuffrouwen?
  Haar ervaringen en verhalen deelt ze met de luisteraars van de Oeteldonkse Podcast.

  Luister naar de Podcast #27 Toiletjuffrouw met carnaval

  Luister ook via: