Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Rejuunie Raraaraad

Herbeleef oude tijden

Vanaf 1967 was de Raraaraad een geliefd evenement voor Oeteldonkse jongeren dat gevierd werd in de oude manege aan de Hekelaan. Menig Oeteldonker uit die tijd herinnert zich de stofjassen en omgeknoopte sjaaltjes nog helder. Op 24 november doen we dit nog eens dunnetjes over. Met een heuse Rejuunie van de Raraaraad gaan we even terug in de tijd, met hits van toen! Een avond vol herinneringen waar je bij moet zijn. En misschien pas je je kleding van toen nog wel...

De Raraaraad. Een stukje geschiedenis.

Wat was dat eigenlijk, die Raraaraad? Jongeren van 15 t/m 20 jaar mochten vroeger de kroeg niet in en omdat er niets voor deze leeftijd was heeft de Oeteldonksche Club van 1882 een feest opgetuigd speciaal voor deze leeftijdsgroep. Een paar jongeren uit de toenmalige Raad van 11 zijn met het idee gestart en dit is uitgegroeid tot een uniek evenement. Met wel 2000 gelijksgestemde jongeren werd er vier dagen lang overdag en in de avond gehost, gedanst en gefeest. In 1967 was de eerste editie in Hof van Brabant. Na Hof van Brabant was het vervolgens in de sporthal Hekellaan, vervolgens op podium Casino, daarna weer de sporthal Hekellaan en tot slot in de Cosmopoliet. Daarna was het over.
 
Het groeide uit tot een groot feest waar iedereen bij wilde zijn. Kaarten waren dan ook vaak direct uitverkocht. Menig vriendschap en eerste liefdeskoppel is daar ontstaan. De muziek en locatie maakten het speciaal en velen zullen het RaRaaRaad lied op het nummer YMCA - 'Ja Ra-raa-raad ..we hopen dat je volgend jaar nog bestaaaaaaaat'- nog kennen.

Beleef samen de voorpret. De Raraaraad op Facebook

Volg de facebookpagina Raraaraad om oude bekenden te vinden, herinneringen op te halen en foto's te delen. In de komende periode tot aan de Rejuunie zullen we regelmatig herinneringen delen, zoals filmpjes van oude bekenden. Ook informeren we je over de line-up. Een kleine tip van de sluier: de dj's die komen draaien zijn zelf ook bezoeker geweest in vroegere jaren en zijn nu nog geliefde dj's in het Bossche nachtleven.