Oeteldonksche Club van 1882

header clubkes

Speciaal voor de clubkes is er het Ministerie van Verenigingszaken, die de belangen behartigt van alle carnavalsverenigingen die in Oeteldonk carnaval vieren. Hun individuele belangen, maar ook hun belangen als groep. Het Ministerie fungeert ook als vraagbaak voor alle persoonlijke leden van de Oeteldonksche Club van 1882. 

DSC 0530

Foto Peter van Hoof

Het Ministerie zet zich tevens in voor het verkrijgen van een groter draagvlak voor en betrokkenheid van de verenigingen bij het Oeteldonkse carnaval. Het verbeteren van de kennis bij de verenigingen over het unieke Oeteldonkse spel is daarbij een van de belangrijkste onderdelen.

Evenementen

En last but not least biedt het Ministerie actieve hulp en ondersteuning aan verenigingen op allerlei terreinen zoals het organiseren van evenementen. Uiteraard neemt het Ministerie van Verenigingszaken ook een aantal evenementen voor en tijdens carnaval voor haar rekening. Zo organiseren wij vanaf 2005 het evenement ‘De Nacht veur Carnaval’, een klein voorproefje op de zaterdagavond voor de komende Carnaval voor, door en met de verenigingen.