Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Jouw zelfgeschilderde portret in het Carnavalsmuzejum?

Dit is je kans!

Je kunt eenvoudig je eigen geschilderde carnavalsportret maken op basis van je eigen carnavalsfoto en deze insturen bij het Nationaal carnavalsmuseum ‘Oeteldonks Gemintemuzejum’. Je hoeft hiervoor geen geoefende en ervaren schilder te zijn, de methode is heel eenvoudig. Hoe je dat doet, lees je hieronder!

Zo doe je mee!

  1. U geeft zich op vóór 11 maart 2023 bij Atelier Vivalo (e-mailadres [email protected] of telefonisch via T 06 10576253) en maakt een afspraak voor een of meerdere data en tijden. (opgave van naam, adres, tel.nr. leeftijd, gewenste data met tijden (zie hieronder).
  2. De definitieve afspraak wordt in overleg met het atelier vastgesteld.
  3. U levert daarop een of meerdere aansprekende digitale carnavalsportret(ten) van zichzelf of iemand anders aan.
  4. Op de afgesproken datum en afgesproken tijd gaat men via een specifieke methode aan de slag om het schilderij, in een aantal te kiezen kleuren, met verf en kwast vorm te geven. Deskundige begeleiding is aanwezig.
  5. De schilderijen worden tot en met 11 september bewaard waarna alle schilderijen worden tentoongesteld in het Muzejum of elders.
  6. Een deskundige jury, waaronder de Oeteldonkers zelf, zoekt de 4 beste schilderijen uit. De makers hiervan zullen een prijs ontvangen en de werken zullen permanent worden tentoongesteld in het Nationaal Carnavalsmuseum ‘Oeteldonks Gemintemuzejum’.

Kosten

De kosten zijn 4x €11,00 pp (normaal €50,00). Daarvoor krijgt u een linnen doek van 44cmx44cm, zes kleuren verf, een penseel en gedurende drie uur de gelegenheid om met deze specifieke methode uw uitverkoren digitale foto te schilderen. Koffie/thee, ‘hééte sep’ en drankjes alsmede bitterballen inbegrepen.

Data en tijden

Men kan kiezen uit de volgende data: elke 11e en 22e dag van de maand, te beginnen in maart 2023. Er kan op die dagen uit drie tijden worden gekozen: ’s morgens van 11.11u-14.11u; ’s middags van 15.11u-18.11u en ’s avonds van 19.11u-22.11u. Het maximum aantal deelnemer is 11 personen per keer. U kunt ook als groep reserveren. Reservering gebeurt in overleg met atelier Vivalo in een ruimte in het voormalige Groot Ziekengasthuis in het centrum.

Bekendmaking prijzen en prijsuitreiking

De bekendmaking van de prijzen zal plaatsvinden in week 2 van september. De prijsuitreiking vindt plaats op 11 november 2023 op een nader te bepalen locatie.

Verdere info