Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Oeteldonk 2022: we draoien (net iets anders) deur

Welkom, Prins Amadeiro XXVI!

Het is voor iedereen spannend en het is ook even schakelen na weken van lockdowns en maanden van strenge maatregelen. En hoe snel het ook ineens is gegaan, we begrijpen allemaal het snelkloppende rood-wit-gele hart. De Oeteldonksche Club van 1882 en de gemeente hebben de afgelopen dagen samen vooral gekeken hoe we het feest waardig en zoveel mogelijk volgens de traditie kunnen laten verlopen.  

De traditionele aankomst en Intocht is er niet, maar Oeteldonk kan Z.K.H. Prins Amadeiro XXVI en Zijn Adjudant wel op een warme manier verwelkomen in zijn Pronkjuweel. Vanuit zijn Zomerpaleis zet hij op zondag 27 februari voet op Oeteldonkse bodem. De Peer, Kees en de Geminteraod zullen hem met open armen ontvangen en hem met een wandeling door het durp aan de vele Oeteldonkers tonen. Daarna volgt kort de overdracht van de ambtsketen aan Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd. Alles is buiten en voor iedereen vrij toegankelijk.

Knillis wordt ook onthuld. Dat is niet vanaf zijn vertrouwde plekje op de Markt. Hij staat ergens binnen, maar de onthulling (en begrafenis) is voor Oeteldonkers wel te volgen. Hoe precies, dat wordt nog uitgedacht.

Oeteldonk draoit dus deur, maar net even anders. Een prachtig feest, maar natuurlijk rekening houdend met alle adviezen en maatregelen die nog altijd gelden. Dat verwachten we van elkaar en van iedereen. 

Minister-president van de Oeteldonksche Club van 1882, Anita Maas: “We hadden niet durven dromen dat we op deze manier nog carnaval met elkaar zouden vieren. Fantastisch! Iedereen is toe aan Oeteldonk, aan verbroedering en samenzijn. Natuurlijk is het allemaal nog wat anders dan anders, maar dat maakt het feest niet minder gezellig. In goed overleg met de horeca en de gemeente zetten onze vrijwilligers in slechts 11 dagen alles op alles om zoveel mogelijk voor elkaar te krijgen en Z.K.H. Prins Amadeiro XXVI een prachtig welkom te geven in zijn Pronkjuweel.” 

Burgemeester Jack Mikkers: “We staan allemaal te popelen natuurlijk. We willen graag allemaal die prachtige traditie van carnaval weer beleven. De versoepelingen blijven van ons allemaal wel realisme vragen. Met de Oeteldonksche Club hebben we goed doorgenomen wat kan en haalbaar is. Heel fijn dat we samen ruimte zien in een meer spontaner feest. Een welkom voor de Hoogheid, voor iedereen toegankelijk.”

Geen grote festiviteiten

De grote georganiseerde festiviteiten en evenementen  gaan - zoals eerder besloten - niet door. De echte georganiseerde publieksmomenten verwachten we weer in 2023, net als de grote publiekstrekkers als de aankomst op Oeteldonk Centraol, de Intocht, de onthulling en begrafenis van Knillis en de Grote Optocht. 

Check de komende dagen regelmatig de website en onze social media kanalen voor meer informatie.