Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Oud-wethouder Huib van Olden interim Minister-President

Met trots stellen wij als Ministerraad van de Oeteldonksche Club van 1882 oud-wethouder Huib van Olden voor als onze interim Minister-President. We zijn blij dat we het komende half jaar met Van Olden mogen gaan bouwen aan onze vereniging.

Tijdens de MR-vergadering van woensdag 3 april benoemt de Ministerraad Huib van Olden als interim Minister-President (MP). Hij is daarmee tijdelijk voorzitter van de Ministerraad en geeft leiding aan Algemene Zaken. Hij volgt vice-voorzitter Rinske van Kasteren op, die op 9 april na 11 jaar haar bestuursfunctie als minister van Pers, Publiciteit en Communicatie en vice-voorzitter statutair neer moet leggen. Van Kasteren trad op als vice-voorzitter nadat voormalig minister-president Anita Maas in oktober 2023 opstapte.

Volgens de statuten mag Van Olden een half jaar, dus tot en met 3 oktober 2024, fungeren als interim MP. Hiermee creëert de Ministerraad tijd en rust om zorgvuldig op zoek te gaan naar de invulling van de vier ontstane vacatures. Bovendien gaat Van Olden de komende zes maanden de organisatie en de organisatiestructuur onder de loep nemen en de Ministerraad van adviezen voorzien. We hopen hierdoor handvatten te krijgen en een uitgangspositie te creëren voor het maken van een visie op de lange termijn.

Over Huib van Olden

Huib van Olden (60) is getrouwd met Caroline (voormalig BP-lid en vrijwilliger bij het Ministerie van Jeugdzaken). Van Olden was wethouder Werk en Inkomen, Cultuur, Toerisme en Erfgoed bij de gemeente ’s-Hertogenbosch (2010-2022) In 2022 ontving hij de stadspenning ’s-Hertogenbosch. Hij is momenteel actief als directeur-bestuurder bij Kasteel Amerongen.

Met Oeteldonkse groeten,

De Ministerraad van de Oeteldonksche Club van 1882