Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Route Intocht Amadeiro XXVI voortaan via Sint Janssingel

De route van de intocht van onze Hoogheid Prins Amadeiro XXVI en Zijn Adjudant verandert en gaat voortaan via de Stationsweg - Sint Janssingel – Achter den Boogaard – Vughterstraat naar de Markt. De oude route kent vooral op het stuk Kruisstraat / Postelstraat een te groot veiligheidsrisico waardoor de gemeente daar geen vergunning meer voor afgeeft. 

Zowel de gemeente als de Oeteldonksche Club van 1882 (OC) hebben veiligheid hoog in het vaandel staan. Daarom is gekeken naar alternatieve routes voor de intocht. De gemeente en de OC hebben suggesties en alternatieven onderzocht en getoetst bij hun veiligheidspartners. Uiteindelijk bleken twee routes veilig, maar de route over de Sint Janssingel is voor omwonenden, winkeliers en bezoekers het minst belastend met afsluitingen en andere veiligheidsmaatregelen.

Onze ministeries en commissies gaan nu aan de slag om de nieuwe route van de intocht de uitstraling te geven die het verdient, zodat onze Hôôgheid op zondag 11 februari op een waardige manier door Zijn volk onthaald kan worden.