Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.
Datum:
zaterdag, 10 februari 2024
Tijd:
09:44 - 13:33 uur
Locatie:
Dommel – Sint Jansbolwerk Sint Janssingel 25, 's-Hertogenbosch

Aankomst, Intocht Z.K.H. Jeugdprins Thijm I en Oliebollenfanten­geloop

Iedereen wordt ook dit jaar uitgenodigd om onze eigen Hoogheid Z.K.H. Jeugdprins Thijm I, Meneer de Adjudant en het Gevolg weer een gezellig en warm ontvangst te geven. Zij komen om 10:11 uur aan op het Sint Jansbolwerk. Als zij eenmaal voet aan wal hebben gezet stappen ze na het volkslied en een welkomstwoord van Peerke in de koetsen om met een grote Intocht richting het stadhuis op de Markt te gaan.

Jij loopt toch ook mee?

Op het stadhuis wordt Z.K.H. Thijm I ontvangen door onze Bossche Burgemeester Dhr J. Mikkers, Kinderburgemeester Koen en natuurlijk door Peerke van de Molshoop. De Hoogheid zal jullie, als inwoners van zijn Oliebollenfantenrijk, natuurlijk ook allemaal welkom heten en het startschot geven voor het tweede deel van de ochtend….Het Oliebollenfanten­geloop! Een nieuwe route met leuke nieuwe en ook vertrouwde spelletjes. En natuurlijk allerlei lekkers onderweg.

Dus trek je kiel aan, doe je rood-wit-gele sjaal om en neem papa en mama mee aan de hand en kom dit feestje met de Hoogheid mee vieren. De finish van het Geloop is in de Orangerie waar je een leuk aandenken krijgt, Waarna je met alle oeteldonkertjes een kei vet feest gaat bouwen.

Gouden Kaart

Bij aanvang van het geloop ontvangt ieder kind zoals altijd een routekaart. Maar dit jaar is er iets bijzonders: er worden 11 Gouden Kaarten uitgedeeld (willekeurig). Krijg jij een Gouden Kaart dan staat jou een mooie verrassing te wachten!

Tijdens het geloop kom je door de Amadeirotent. Daar kan je jouw Gouden Kaart omwisselen voor jouw prijs! Meldt je dan bij de dag-medewerkers al daar.

Geloop = geen bakfiets

Het Oliebollenfanten­geloop is een looproute met mooie spellekes. Voor bakfietsen is het in de route echt te druk.  We vragen jullie dan ook om de bakfiets elders te stallen en het geloop met de benenwagen te doen.

Buiten de 5 reguliere gratis bewaakte fietsenstallingen in de binnenstad is tijdens carnaval ook de parkeergarage St. Josephstraat een extra fietsenstalling.

Oefen het "liedje veur de Prins"
Meer informatie over het Oliebollenfanten­geloop

Terug naar het overzicht