Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.
Datum:
maandag, 12 februari 2024
Tijd:
12:33 - 16:11 uur
Locatie:
Van Grobbendoncklaan, 's-Hertogenbosch

Grote Optocht Oeteldonk 2024

Vandaag trekt de Grote Optocht door de Oeteldonkse straten. Volgens vele Oeteldonkers is dit het hoogtepunt van carnaval. Het is het oudste evenement van het Oeteldonkse carnaval en bestaat al zo lang als Oeteldonk leeft. Dit pronkstuk is het werk van vele, vele Oeteldonkse vrijwilligers, die hun creativiteit tot uiting hebben laten komen in de meest prachtige en leuke loopgroepen, individuele creaties en praalwagens. Na maanden van lassen, 'gazen', plèkke en schilderen kunnen de deelnemende clubs eindelijk vol trots het resultaat van hun inspanningen laten zien. Een jury beoordeelt de uitvoeringen en ontwerpen. 
Heeft u nog vragen m.b.t. de Optocht, mail deze dan naar [email protected].

Route

De Grote Optocht 2024 kent de volgende route: Van Grobbendoncklaan (opstellen), Graafseweg, Hinthamereinde, Hinthamerstraat, Torenstraat, Parade, Triniteitstraat, Oude Dieze, Verwersstraat, Achter het Stadhuis, Achter het Verguld Harnas, Schapenmarkt, Markt, Marktstraat (ontbinding).

Doe mee aan de Grote Optocht

Grote loopgroepen en praalwagens kunnen zich aanmelden via het Ministerie van Optochten ([email protected]). 
Kleine loopgroepen en individuele deelnemers kunnen zich tussen 11:11 en 12:11 uur nog inschrijven bij het inschrijfbureau op de Van Grobbendoncklaan voor deelname aan de Grote Optocht.

Terug naar het overzicht