Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Reglement intocht 2023

De Commissie vaan Intocht wil allereerst iedere Oeteldonker heel erg bedanken voor de mooie en extra bijzondere Intocht van 2022. Deze is uitstekend verlopen en mooi op tijd, mede dankzij jullie, de geduldige en vrolijke Oeteldonkers die dit keer wel extra lang hebben moeten wachten op de Intocht van onze Amadeiro. Wij gaan dit jaar uit van weer een Intocht als vanouds en hopen dan ook weer op de volle medewerking van iedereen die voor dit feest een warm hart heeft!

Deelname aan de Intocht van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Amadeiro XXVI en Zijn Adjudant op zondag 19 februari is voor iedereen vrij. Omdat er ook dit jaar weer duizenden mensen langs de route zullen staan en het aantal deelnemers aan de Intocht elk jaar ver-elfvoudigd wordt eenieder verzocht de aanwijzingen van de Commissie vaan Intocht op te volgen, herkenbaar aan een rood-wit-gele sjaal met dit logo:

Aan de linkerkant van de Stationsweg (aan de kant van Bakkerij Jan de Groot) zullen de koetsen voor onder andere de Peer en Z.K.H. Amadeiro XXVI worden opgesteld. Voor zowel deelnemers aan de Intocht als voor het wachtende publiek geldt, dat het voorplein rondom de fontein in zijn geheel gebruikt kan worden om op te stellen. Aan de rechterkant van de Stationsweg (aan de kant van Bakkerij Jan de Groot) zullen de koetsen voor onder andere Z.K.H. Prins Amadeiro XXVI en Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd worden opgesteld. Voor een vlekkeloos verloop van de Intocht is het dan ook van groot belang om als deelnemer en/of publiek niet tussen de koetsen te komen. De deelnemers aan de Intocht worden vriendelijk verzocht om aan te sluiten om zo te voorkomen dat er gaten vallen. 

De route van de Intocht is niet veranderd en wederom weer zoals voorgaande jaren. Wel zijn er veiligheidsmaatregelen genomen die ervoor zorgen dat Z.K.H. Amadeiro XXVI op een veilige manier kan worden ingehaald door Zijn Oeteldonkers.

De Commissie vaan Intocht heeft 11 spelregels opgesteld waarover geen discussie mogelijk is. Houd je daar dan ook aan. Luister naar de aanwijzingen die zij, of andere ordehandhavers, geven.

  1. De Prins heeft altijd voorrang, ook als hij het niet heeft dan heeft hij het toch!
  2. Achter de koetsen aanlopen en aansluiten.
  3. Tijdens de Intocht aansluiten en probeer de bekende gaten te voorkomen.
  4. Doorlopen, anders wordt onze Knillis erg ongeduldig, die wil ook Carnaval gaan vieren. 
  5. Geen gemotoriseerd verkeer en geen enkele vorm van levende have.
  6. Heb je een langere act dan gemiddeld? Neem gerust de tijd. Je mag dan echter wel ingehaald worden door andere deelnemers. 
  7. Wil je een act die langer duurt inhalen? Dan graag links inhalen. 
  8. Laat je horen, het hoeft geen stille tocht te zijn, het is feest! Maar geen elektronische muziek of politieke uitingen in welke vorm dan ook.
  9. Acts die zich niet aan de regels en/of aanwijzingen houden worden uit de Intocht verwijderd.
  10. Houd jouw act compleet, tot het einde van de Intocht, en daarna ook. Laat niets slingeren, de gemeente werkt al zo hard voor ons.
  11. Aan het eind van de Intocht loopt er een Commissielid of -vrijwilliger met duidelijk zichtbaar het bordje ‘Einde Intocht’. Zie je dit bordje voor je, dan loop je niet meer mee in de Intocht en ben je te laat om nog voor het stadhuis langs te lopen!

Een fijne Intocht toegewenst!

Voor meer informatie: [email protected]

Oude beelden van de Intocht