Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Carnaval in Oeteldonk 2024: Dit moet je weten

Op zondag 11 februari 2024 tot en met dinsdag 13 februari verandert 's-Hertogenbosch in Oeteldonk en viert men het feest der feesten. Oeteldonkers worden ‘boeren’ en ‘durskes’, zonder rangen of standen. Dus ... allemaal in boerenkiel, versierd met kikkers. Met overal de kleuren rood-wit-geel, de kleuren van de Oeteldonkse vlag. En natuurlijk: de spelers, de symbolen, de muziek en nog veel meer. Het thema voor 2024 is: 'Oeteldonk blèft plèkke'.

Het Jaarlijks Embleem

Bijna alle Oeteldonkers versieren hun kiel met emblemen en jaarschildjes. Zo wordt elk jaar een nieuw element toegevoegd en krijgt elke kiel zijn eigen compositie. Op zoek naar kleding of emblemen? Kijk dan hier voor de officiële verkooppunten.

Officiële verkooppunten

De belangrijkste evenementen van het Oeteldonkse carnaval

Er zijn elk jaar honderderden evenementen in Oeteldonk, maar er zijn een paar evenementen die er met kop en schouders bovenuit steken. Tijdens de drie carnavalsdagen zijn dat: 

Carnaval eindigt op 13 februari met de begrafenis van Knillis. Bekijk de agenda voor alle evenementen in Oeteldonk. Of download de app, zodat je ook als je carnaval viert op de hoogte kunt blijven van de dichtstbijzijnde evenementen. 

Meer informatie over Oeteldonk, kleding, emblemen kun je vinden via de pagina ‘Oeteldonk in 1 minuut’ of bekijk onderstaand filmpje. Oeteldonk volg je op social media via Instagram of Facebook. Kom alvast in de sfeer met de Oeteldonkse Podcast

Praktische informatie: handig om te weten

Visit Den Bosch heeft een overzicht gemaakt van allerlei handige voorzieningen, zoals toiletten, EHBO post, fietsenstalling en parkeergarages. Lees de informatie van Visit Den Bosch

Wil je tijdens carnaval in de avond met de bus naar huis? Bekijk dan de dienstregeling van de nachtbussen van Bravo en Arriva. Deze rijden van vrijdagnacht 9 februari t/m dinsdagnacht 13 februari 2024.