Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Oeteldonk in 1 minuut

Snel wegwijs in Oeteldonk

De lange geschiedenis. De tradities. Het protocol. De kleding, emblemen en symbolen. De evenementen en de hoofdrolspelers. Er is zoveel te vertellen over Oeteldonk. Daarom in een notendop ... alles over ons heerlijke Oeteldonk. Ter lering en vermaak.

Alle ingrediënten. Voor het feest der feesten.

Oeteldonk viert feest. Waarom? Omdat onze vorst, Prins Amadeiro XXVI, een driedaags bezoek brengt aan Oeteldonk, zijn ‘Pronkjuweel’. Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd, de burgervaojer van Oeteldonk, treedt tijdens het feest op als gastheer. Ontdek hier de belangrijkste hoofdpersonen en symbolen. Het allerbelangrijkste zijn natuurlijk de Oeteldonkers zelf, de boeren, de durskes en alle vrijwilligers. En natuurlijk de Oeteldonksche Club van 1882, de kracht achter de organisatie, tradities en het protocol van Oeteldonk.

Onze trots. Die delen we met iedereen.

Oeteldonkers zijn een trots en creatief volk. Daarom hoor je overal muziek geschreven voor en door Oeteldonkers. Ons durp, ons carnaval en alle daarbij behorende tradities houden we al 133 jaar in stand. Zoals onze traditionele klederdracht, de blauwe boerenkiel en onze rood-wit-gele kleuren. Onze trots, het plezier, de humor en de gein ... dat ‘Oeteldonkse gevuul’ delen we graag met iedereen. Daarbij rekenen we natuurlijk op elkaars respect. Kijk, lees en bewonder hier alles over Oeteldonk. En heb je dat lèkkere gevuul te pakken? Welkom in ons Pronkjuweel. Geniet mee van het ‘feest der feesten’.

Op zoek naar kleding of emblemen? Kijk dan hier voor de officiële verkooppunten.

Officiële verkooppunten

Iedereen is welkom

We laten anderen graag van ons mooie feest meegenieten, maar we hopen wel (en we gaan er vanuit) dat iedereen onze tradities èn elkaar respecteert. Zo blijft ons feest uniek en kunnen veel mensen er nog vele jaren van genieten.

Kijk dus eens rond op deze site, volg onze social media (Facebook, Instagram), bekijk de uitleg van het Oeteldonkse spel bij het TV-programma Landinwaarts, lees de Oeteldonkse 11 Geboden, breng een bezoek aan het Oeteldonks Gemintemuzejum en krijg mee wat wat Oeteldonk zo uniek maakt. Praat eens met een Oeteldonker over het lèkkere gevuul dat zij (minstens) drie dagen per jaar hebben. Dompel je onder in ons Pronkjuweel. Maar bovenal: geniet van dit geweldige feest!